Čo si moja babka myslí o komunistoch

  • 1.5.2015
  • Peter Pčolinský
  • Čítanosť: 12233
Spoločnosť

Moja babka mi častokrát rozprávala, ako prišli komunisti skonfiškovať ich pole v prospech družstva a môj dedo ich hnal sekerou. Držali ho potom niekoľko dní. Babka charakterizovala komunistov takto „To boli takí, ktorí nikdy nič nemali, ale s každým sa chceli deliť“ alebo takto „Najaktívnejší komunisti a funkcionári v našej dedine boli tí najhlúpejší a najlenivejší ožrani z obce“.

Dnes som si na moju babku spomenul. Prechádzal som cez Námestie SNP, kde komunisti oslavovali 1. máj – sviatok práce. Počas komunistickej diktatúry trvajúcej 40 rokov, bol tento sviatok práce zneužitý na propagandu v prospech diktatúry z Moskvy. Prvý máj tak stratil pôvodný význam a stal sa z neho ideologický nástroj.

Napriek tomu, že som bol ešte dieťa, spomínam si na sprievod, ktorý počas prvého mája prechádzal centrom nášho okresného mesta a ľudia mávali vlajkami Sovietskeho zväzu a ČSSR. Mnohým sa za týmito časmi veľmi cnie. Ja si však spomínam na dlhý rad pred potravinami, keď som dve hodiny ako dieťa stál v rade na chlieb. Spomínam si, že moji rodičia museli každú nedeľu odísť do iného okresného mesta, pokiaľ chceli ísť do kostola. Matka bola učiteľka a otec dispečer. Sloboda neexistovala.

Počas dnešného dňa som stretol aj posledného generála ŠtB Alojza Lorenca, ktorý s úsmevom na tvári prechádzal cez námestie. Táto eštebácka krysa má na svedomí najväčšie svinstvá posledných rokov socializmu a stála aj za najväčšími rozkrádačkami po roku 1989. Dodnes sa k nemu chodia radiť „finanční žraloci“ z Penty, ktorí vďaka jeho pomoci a krytiu vytunelovali VÚB Kupón a okradli drobných akcionárov. Tento človek dnes nesedí v base, ale s úsmevom na tvári sa prechádza ulicami Bratislavy. Chcel som mu napľuť do tváre a niečo povedať, ale moja mama a manželka ma hneď umravnili, že sa mám slušne správať. Išlo ma poraziť.

Do pekla aj s komunistami, eštebákmi a ich dnešnými nasledovníkmi, ktorí sa dnes hrajú na sociálnych demokratov a finančné skupiny.  Pevne verím, že po voľbách v marci 2016 príde zmena, ktorá umožní odstaviť týchto hajzlíkov, ktorí terorizovali našu krajinu 40 rokov a drancujú ju aj po páde železnej opony.

Za komunizmu sa zdravilo “Česť práci!” Ja týmto ľuďom odkazujem: “Hanba vám za komunizmu a hanba vám aj dnes!


pošli na vybrali.sme.sk

Ďalšie články z tejto rubriky

Novinky e-mailom

* = required field

Facebook